Thursday, September 26, 2013

Odysseia

Odysseia Odyssey Truvanin dusmesinden 10 yil sonra Ithacaya evine donunceye kadar maceralarini anlatir. Ilyada, bir olayi, Odysseia ise bir kisinin destanini anlatir. Troia Destaninda olaylar birbirini izleyecek sekilde anlatilir. Halbuki, Odysseiada olaylar anilar, geriye donusler, atlamalarla canlandirilir. Bati dillerindeki Ulyssenin turedigi Latince Ulyxes, yigidin bir Yunan lehcesinden alinmis adidir. Odysseus, kuzeybati Yunanistan kiyilarinin karsisinda bulunan Ithaca (Ithake) adasinda dogdu. Babasinin adi Learthes, anasinin adi Antikleia idi. Yalan dolanda usta Autolykosun kizi olan Antikleianin Learthes ile evlenmeden once Sisyphos ile yattigi, Odysseusun bu birlesmeden dogdugu da soylenirdi. Odysseusun gencligi, Akhillesunki gibi hekim Kheironun yaninda gecti. Bir gun Odysseus, dedesi Autolykosa konuk olarak gitti. Orada bir yaban domuzu avina katildi ve bacagindan yaralandi. Iste Ithakeye dondugunde bu yara izi dadisi Eurykleia tarafindan taninacaktir. Truva Savasina ka tilmadan once Odysseus Ithake tahtina cikti. Babasi Learthesin oglunu tahta nasil gecirdigi pek anlatilmaz. Ama kral olunca bir es secmesi olayli oldu. Helenaya talip oldu ama guzel kizin taliplilerinin coklugundan urkerek ondan vazgecip, Ikariosun kizi Penelopeiayi istedi. Ikarios, Helenanin babasi Tyndareosun kardesi idi. Odysseus Tyndereosu kendine dost edebilme icin taliplilere Helenanin sececegi kocaya arka cikmaya ant icmesini onerdi. Herkesce benimsenen bu oneri ileride on yil surecek olan Truva Savasi na yol acacaktir. Odysseus Penelope ile evlendi ve Telemakhos isminde bir erkek cocuklari oldu.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Ama bu cocuk daha kund aktayken Helenanin kacirildigi, kocasi Menea! losun yardim istedigi haberi geldi. Odysseus bu savasa katilmamak icin elinden geleni yapti ama hatta deli taklidi irk yapar. Ama Palamedes bu yalani aciga cikarir. Odysseus Palamedese ileride korkunc bir oc almayla sonuclanacak derin bir kinle sefere katildi. Truvaya giderken Lykomedesin sarayinda genc kiz kiliginda saklanan Akhilleusun kimligini bir hileyle aciga cikartti. Onun da Truva Savasina katilmasini sagladi. Daha sonra Odysseus, Kibris krali Kinyrasa da elci olarak gitti. On yil surecek olan Truva Savasinda Odysseus, savasci, ordu komutani, danisman, elci ve arabulucu gibi olaylar ustlendi. Savas... If you want to get a exuberant essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment